Obor: | |
Práce ve stravování (Provoz společného stravování) | |
Kód oboru: | 65-51-E/02 |
Zaměření oboru: | Dvouletý učební obor zaměřený na jednoduché pracovní činnosti ve společném stravování. |
Charakteristika oboru- odkaz: | |
Jednoduché pracovní činnosti ve společném stravování na úseku přípravy jídel, obsluhy a v ubytovacích zařízeních. | |
Na úseku přípravy jídel, příprava surovin a polotovarů včetně manipulace s nimi a jejich skladování, příprava jednotlivých pokrmů a nápojů v teplé kuchyni a příprava surovin pro studenou kuchyni. | |
Na úseku obsluhy přípravné práce a jednoduchá obsluha v odbytových střediscích, práce ve výčepu. | |
V ubytovacích zařízeních pracovní činnosti ve funkcích hotelový zřízenec a pokojská. | |
Délka studia: | 2 roky |
Typ studia: | Denní studium. |
Určení oboru studia: | Pro chlapce a dívky. |
Základní podmínky přijetí: | - splnění povinné školní docházky - zdravotní způsobilost. |
Způsob ukončení studia: | Závěrečná zkouška, která se skládá z písemné, praktické a ústní zkoušky. Absolventi získají vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list v daném oboru. |
Práce ve stravování
- Podrobnosti