Obor:
Práce ve stravování      (Provoz společného stravování)
Kód oboru: 65-51-E/02           
Zaměření oboru: Dvouletý učební obor zaměřený na jednoduché pracovní činnosti ve společném stravování.
Charakteristika oboru- odkaz:
Jednoduché pracovní činnosti ve společném stravování na úseku přípravy jídel, obsluhy a v ubytovacích zařízeních.
Na úseku přípravy jídel, příprava surovin a polotovarů včetně manipulace s nimi a jejich skladování, příprava jednotlivých pokrmů a nápojů v teplé kuchyni a příprava surovin pro studenou kuchyni.
Na úseku obsluhy přípravné práce a jednoduchá obsluha v odbytových střediscích, práce ve výčepu.
V ubytovacích zařízeních pracovní činnosti ve funkcích hotelový zřízenec a pokojská.
Délka studia: 2 roky
Typ studia: Denní studium.
Určení oboru studia: Pro chlapce a dívky.
Základní podmínky přijetí: - splnění povinné školní docházky
- zdravotní způsobilost.
Způsob ukončení studia: Závěrečná zkouška, která se skládá z písemné, praktické a ústní zkoušky. Absolventi získají vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list v daném oboru.